Heeft de WOZ-waarde van mijn woning invloed op de huurprijs?

De WOZ-waarde van uw woning is sinds eind 2015 onderdeel van de puntentelling. De WOZ-waarde is de door gemeentebelasting getaxeerde waarde van uw woning. Deze WOZ-waarde bepaalt een deel van de maximale huurprijs die u kunt vragen aan huurders. Let wel, de puntentelling geldt alleen voor sociale huurwoningen en niet voor woningen in de vrije sector.

 

Hoe bepaal ik de WOZ-waarde van mijn woning?

De WOZ-waarde wordt één keer per jaar vastgesteld door uw gemeente. De waarde wordt gebaseerd op onder andere de ligging, inhouds- en oppervlaktegegevens. U ontvangt hiervan een WOZ-beschikking. Middels de WOZ-waarde wordt vastgesteld hoeveel belastingen en gemeentelijke heffingen u moet betalen. U kunt de WOZ-waarde van uw huis opvragen via MijnOverheid of direct bij uw eigen gemeente.

 

Invloed WOZ-waarde op huurprijs

De hoogte van de WOZ-waarde van een woning kan invloed hebben op de hoogte van de huurprijs. Hoe hoger de WOZ-waarde van een woning, hoe meer punten in de puntentelling worden toegekend aan dit onderdeel. Er wordt altijd gerekend met een minimale WOZ-waarde van €40.480. Indien de WOZ-waarde lager is, kan dit gunstig uitvallen voor de maximale huurprijs.

 

Maximale huurprijs berekenen

Wilt u graag de maximale huurprijs van uw woning laten berekenen? Er wordt hierbij gekeken naar verschillende onderdelen, zoals oppervlakte van de woning, het energielabel, sanitaire voorzieningen, gehandicaptenvoorzieningen en de WOZ-waarde. Door alle woningonderdelen te berekenen kunnen wij voor u de maximale huurprijs van uw woning berekenen. Neem daarvoor contact op met een HousingXL kantoor bij u in de buurt!

 

HousingXL: uw woning verhuren

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw woning te verhuren? HousingXL staat voor u klaar met hulp en advies op het gebied van verhuren. De voordelen van HousingXL op een rijtje:

  • 72% van ons woningaanbod wordt binnen vier weken verhuurd
  • Wij presenteren uw huurwoning(en) aan expats, universiteiten, landelijk netwerk van aanhuurmakelaars en andere woningzoekenden
  • Uw object wordt nationaal en internationaal in de markt gezet
  • HousingXL heeft meer dan 10 jaar ervaring in het presenteren en vermarkten van huurwoningen

 

Neem direct contact met ons op