Wet doorstroming huurmarkt: uitbreiding mogelijkheden tijdelijke verhuur

Het wetsvoorstel doorstroming huurmarkt breidt de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur uit. Zo kan nu een deel van de woningvoorraad makkelijker gereserveerd worden voor doelgroepen die lastig aan passende huisvesting kunnen komen. Daarnaast blijvend speciaal geschikte woningen ook beschikbaar voor de betreffende doelgroep. Een efficiënter gebruik van de woningvoorraad is het gevolg.

 

Betere doorstroom van huurders

De nieuwe huurwet richt zich op een betere doorstroming van de huurmarkt. Uitgangspunt is dat minder mensen in een huurhuis blijven wonen dat te groot voor ze is of in een sociale huurwoningen blijven wonen die te goedkoop is in vergelijking met het inkomen. Deze zogenaamde scheefwoners kunnen vanaf 2017 dan ook een flinke huurverhoging verwachten: maximaal vier procent plus inflatie.

 

Tijdelijk verhuren doorstroming huurmarkt

Tevens worden er ook mogelijkheden aangeboden om tijdelijke huurcontracten (tot twee jaar) aan te bieden. Aan jongeren t/m 27 jaar mogen ook tijdelijke huurcontracten voor maximaal vijf jaar aangeboden worden, indien het om een onzelfstandige woonruimte gaat. Tijdelijk uw woonruimte verhuren wordt daardoor veel interessanter! Meer weten over tijdelijk verhuren? Neem dan contact op met HousingXL om de mogelijkheden voor uw woonruimte te bespreken.

 

Uw woning verhuren via HousingXL?

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw woonhuis, appartement of andere woonruimte te verhuren? HousingXL staat voor u klaar met hulp en advies op het gebied van verhuren. De voordelen van HousingXL op een rijtje:

  • 72% van ons woningaanbod wordt binnen vier weken verhuurd/gehuurd
  • Uw huurwoning(en) wordt gepresenteerd aan expats, universiteiten, landelijk netwerk van aanhuurmakelaars en andere woningzoekenden
  • Uw (woon)object wordt nationaal en internationaal in de markt gezet
  • HousingXL heeft meer dan 10 jaar ervaring in het presenteren en vermarkten van huurwoningen

 

Neem direct contact met ons op