Voorbeeldbrief huurverhoging

Als verhuurder mag u de huur één keer per jaar verhogen. Deze huurprijs mag niet boven de maximale huurprijs uitkomen. Het voorstel tot huurverhoging dient aan een aantal eisen te voldoen.

 

Voorstel tot huurverhoging

Wilt u een voorstel tot huurverhoging doen, dan dient u dit schriftelijk aan de huurder mee te delen. Het voorstel moet minimaal twee maanden voordat de huurverhoging ingaat aan de huurder meegedeeld worden. Het voorstel moet de volgende zaken bevatten:

  • De oude en nieuwe kale huurprijs
  • Het percentage (of bedrag) waarmee de huur wordt verhoogd
  • De datum waarop de huurverhoging ingaat
  • Hoe de huurder bezwaar kan maken tegen de huurverhoging
  • Of er sprake is van een inkomensafhankelijke huurverhoging

 

Overige voorwaarden voor huurverhoging

Het verhogen van de huur voor uw huurwoning mag niet zomaar in alle gevallen. Uw huurverhoging moet aan de volgende punten voldoen:

  • De kale huurprijs van de woning met niet hoger worden dan de maximale huurprijs
  • Er is geen all-in huurprijs. Indien dat wel het geval is, is de kale huurprijs niet bekend en mag de verhuurder geen huurverhoging voorstellen
  • Heeft de Huurcommissie de huur voor het huurverhogingsvoorstel tijdelijk verlaagd wegens onderhoudsgebreken? Dan mag de huurprijs niet worden verhoogd
  • Indien er voor de ingangsdatum van de huurverhoging een verzoek om huurverlaging op basis van onderhoudsgebreken is ingediend bij de Huurcommissie, mag de huurprijs niet worden verhoogd door de verhuurder.

 

Voorbeeldbrief huurverhoging laten opstellen

Zeker weten dat u een juist voorstel tot huurverhoging verstuurd naar uw huurder of liever de brief door een professional laten opstellen? HousingXL helpt u graag met alle juiste informatie. Neem daarvoor contact op met een HousingXL kantoor bij u in de buurt!

 

Woning verhuren via HousingXL

Kiest u voor een servicepakket van HousingXL, dan kunnen wij u helpen bij het versturen van een voorstel tot huurverhoging. U kunt bij ons kiezen uit een drietal servicepakketten, namelijk het basis verhuurpakket, pluspakket en het compleet pakket. HousingXL staat voor u klaar met diensten zoals het uitvoeren van de jaarlijkse huurprijsindexeringen, opmaken en vastleggen van de huurovereenkomst en het beheren van de borgsom.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!