Heeft de energieprestatie (energielabel) van mijn woning invloed op de huurprijs?

De energieprestatie van uw woning telt mee in de puntentelling van een zelfstandige huurwoning. De energieprestatie wordt sinds 1 januari 2015 bepaalt via de Energie-index. Hoe lager de Energie-index, hoe meer huurpunten het oplevert. De huurpunten bepalen de maximale huurprijs van uw woning.

 

Wat is het verschilt tussen de Energie-index en het energielabel?

De Energie-Index wordt gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken van uw woning. Hieruit komt naar voren hoe energiezuinig uw woning is, maar ook hoe u uw woning nog energiezuiniger kunt maken. Het energielabel wordt slechts op 10 kenmerking gebaseerd en geeft alleen een eerste indruk van de energiezuinigheid van uw woning. Het energielabel is dan ook verplicht wanneer u uw woning gaat verhuren.

 

Energielabel aanvragen

Sinds 2008 is bij het verhuren van een gebouw een Energielabel verplicht. Alle woningen die nog niet over een energielabel beschikken, hebben van de overheid een voorlopig energielabel toegekend gekregen. Echter, wilt u uw woning gaan verhuren, dan dient u een definitief energielabel te hebben. Voor het opstellen van een definitief energielabel werkt HousingXL samen met een erkend energie-adviseur. U kunt bij HousingXL direct een energielabel aanvragen voor uw woning!

 

Woning verhuren via HousingXL

Wilt u graag uw woning verhuren, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? HousingXL staat voor u klaar met verschillende verhuurpakketten, afgestemd op uw behoefte. Ieder pakket heeft zijn eigen serviceniveau, waarbij u kunt denken aan de volgende zaken:

  • Globaal inmeten van de woning
  • Het innen van de eerste maand huur en de borgsom
  • Uitvoeren van de jaarlijkse huurprijsindexeringen
  • Opmaken eindinspectierapport en verrekenen van de borgsom

 

Benieuwd welk pakket het beste bij u past? Lees dan snel meer over onze verschillende verhuurpakketten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met een HousingXL kantoor in uw buurt voor vrijblijvende informatie.

 

Neem direct contact met ons op