HousingXL Eindhoven

Regio Eindhoven
Welkom in de regio Eindhoven. Een regio waarin een groene omgeving wordt afgewisseld door een technologische en innovatieve omgeving van internationale bedrijvigheid. Een regio verdeeld over 21 gemeentelijke gebieden en een gezamenlijk inwoneraantal van 729.000.
Eindhoven ontving haar stadsrechten in het jaar 1232, en is hiermee één van de oudste steden in Nederland. De groei van de stad werd grotendeels veroorzaakt door Philips, de drijfveer achter een groeiende werkgelegenheid in de regio, sinds de oprichting in het jaar 1925. De oprichting van Philips en truckfabrikant DAF (opgericht in 1928), leidde uiteindelijk tot een annexatie van de voorheen zelfstandige dorpen Woensel, Strijp, Gestel, Tongelre en Stratum.
Strijp is het grootste stadsdeel van Eindhoven. Strijp biedt veel industrieel erfgoed wat momenteel wordt heringericht en een nieuwe bestemming zal krijgen. Het gebied dat voorheen bekend stond als ‘de verboden stad’ zal nu plaats gaan bieden aan een nieuwe bruisende omgeving waar wonen, werken, ontspanning en vrije tijd een centrale rol zullen spelen.
Stratum bevindt zich in het zuiden van Eindhoven. Stratum kenmerkt zich door de verschillende kerken en de goede ligging ten opzichte van de zuidelijke uitvalswegen.
Het stadsdeel Gestel kenmerkt zich door de groene gebieden van de Genneper Parken en het Dommeldal. De linnenfabrieken die Gestel in het verleden kenmerkten, zijn inmiddels uit het straatbeeld verdwenen. Momenteel biedt Gestel plaats aan de High Tech Campus, het kenniscentrum van Nederland. De High Tech Campus is inmiddels uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer in Nederland, met meer dan 8.000 medewerkers met 50 verschillende nationaliteiten. De regio Eindhoven is, mede door de aanwezigheid van deze technische bedrijvigheid, in 2011 door het ICF uitgeroepen tot de slimste regio van de wereld!
Het stadscentrum van Eindhoven biedt een ruim aanbod aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Tevens is het stadscentrum gedurende het hele jaar een decor voor een zeer divers aanbod aan zowel binnen als buiten evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Koninginnedag, GLOW, de Lichtjesroute en de Marathon. Eindhoven is in de periode van 2011 tot 2013 tevens uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland!
Rondom Eindhoven vindt u een groene omgeving met een groot aantal verschillende, relatief kleinschalige dorpen. Voor vele vormen de dorpen een uitstekende uitvalsbasis ten opzichte van het ooit hectische stadsleven. Het gebied leent zich uitermate voor het beoefenen van buitensporten. Mocht u een liefhebber zijn voor sportactiviteiten biedt de regio Eindhoven een volledig aanbod van verschillende sportaccommodaties waar u te allen tijde terecht kunt, uiteraard ook voor het volgen van sportcursussen of lessen.