Breda en HousingXL

 

Breda is opgericht door Rick van Lieshout en Daniëlle van Lieshout-Kuypers, beide woonachtig in Breda en beide de ambitie een bijdrage te leveren aan de woningmarkt van deze mooie stad. HousingXL Breda richt zich op het verbinden van woningzoekenden en de woningen van Breda. HousingXL Breda bemiddelt voor verhuurders in de regio Breda wie hun woning willen verhuren evenals voor woningzoekenden waaronder studenten en expats.  HousingXL Breda richt zich op het verhuren van kamers, appartementen en woonhuizen. Voor het vinden van een optimale match tussen verhuurder en huurder bent u bij HousingXL Breda een het goede adres! Met een vriendelijke, klantgerichte en kennis van zaken weet HousingXL Breda zich te onderscheiden.                                            

 

Voordat Rick van Lieshout zich ging begeven op de verhuurmarkt is hij geruime tijd verkoopmakelaar geweest. Hiervoor heeft de benodigde register- makelaar- taxateur diploma’s weten te behalen. Door deze kennis kan hij uitstekend advies geven over uw woning.                                

 

Historie                                                                                                                                              

Breda, garnizoensstad,  verwierf haar stadsrechten in 1252 en is daarmee één van de eerste stadjes van noordelijk Brabant. Om het plaatsje goed te kunnen verdedigen, wordt het aan het begin van de 14e eeuw ommuurd. Rondom de stad liggen de singels. Op strategische punten staan houten wachttorentjes. Onder invloed van de Hollandse Edelman Jan van Polanen ontstaat een klein Middeleeuws stadje. Ziet u het voor u? Houten huizen. Herbergen. Druk bevolkt. Nauwe straatjes en deels onbestrate paden. Zonder riolering. U hoort het slaan der koperslagers. De ketellappers. De schoenmakers. U wandelt langs lakenwevers, mandenmakers en andere ambachtslieden. Op dinsdagochtend (precies zoals nu) kunt u de weekmarkt bezoeken. Die is er sinds 1321 tot op de dag van vandaag.

Gemeente Breda bestaat grofweg uit 22 wijken/delen, van Bavel tot Binnenstad tot Princenhage en Ginneken/Mastbos. Elke wijk/deel heeft haar eigen identiteit, uitstraling en wooncomfort. Wilt u centraal in de Binnenstad wonen dan zult u wonen in de dynamiek van Breda, anderzijds wanneer u in het Ginneken/Mastbos wilt wonen dan zult u genieten van kindvriendelijke en serene woonomgeving met veel groen.                                   

 

Grootte en Ligging                                                                                                                                                                    

In de loop der jaren is er veel veranderd, Breda heeft zich ontwikkeld. Gemeente Breda is één van de tien grootste gemeentes in Nederland en telde in 2012 176.553 inwoners. Breda ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant en wordt omringd door steden als Tilburg, Roosendaal en Rotterdam. Door haar goede verbindingen zijn andere steden in het land goed te bereiken. Breda is omringt door de snelwegen A59, A27, A16 en A58. Antwerpen is binnen 30 minuten te bereiken en met een goed uur staat u in Amsterdam. Breda is met het spoor ook goed bereikbaar. Ontwikkelingen voor het nieuwe NS-station zijn in volle gang. Breda is aangesloten op het nachtnet en heeft een directe (Fyra) verbinding met Amsterdam.

 

Cultuur, Sport en Toerisme                                                                                                                                                

Zowel voor inwoners als voor bezoekers van Breda is er veel te doen. Je vrije tijd kun je hier op allerlei manieren invullen: culinair (Culinair Breda), cultureel (Koninklijke Militaire Academie/Jazz Festival/Breda Live), sportief (Singelloop/NAC), toeristisch (‘Grote Kerk’) of recreatief. Maak een cultureel uitstapje naar het Chassé theater of het of beleef een sportief 'Avondje NAC'. Cultuur, sport, winkelen, overnachten of een evenement...you name it!

 

Leren en Studeren                                                                                                                                                             

Breda, uitgeroepen tot onderwijsstad 2012-2013. De stad Breda zet zich aantoonbaar in voor onderwijs van topkwaliteit op alle niveaus, met een breed palet aan onderwijsinstellingen van voorschoolse educatie tot hoger onderwijs, variërend van lager onderwijs tot aan HBO+. Voor hoger onderwijs kun je naar een van de beste scholen van Nederland, NHTV en Avans Hogeschool. Met de Hbo-instellingen NHTV en Avans en de Nederlandse defensie Academie KMA heeft Breda een zeer breed onderwijsaanbod binnen haar stadsgrenzen.

 

Binnenstad Breda                                                                                                                                                                      

De binnenstad van Breda is variërend, van wonen tot winkelen tot stappen in de late uurtjes, het is allemaal mogelijk. De binnenstad is continue in ontwikkeling en bestaat uit diverse ‘markten’, de Grote Markt, Havermarkt en Vissersmarkt.

Voor meer detail- en achtergrondinformatie over de Gemeente Breda zie: www.breda.nl 

Of zie de Breda Stadsgids op: http://breda.smartmap.nl/