HousingXL Amsterdam

 

De stad Amsterdam:

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en is tevens de hoofdstad. Amsterdam is gelegen in de provincie Noord-Holland en vormt tevens het noordelijke gedeelte van de Randstad.

Amsterdam heeft een bevolking van 820.256 binnen de stadsgrenzen, een stedelijke bevolking van 1.209.419 en een grootstedelijke bevolking van 2.289.762 (2010).

De verdeling van de woningen is als volgt (2010):

Corporatiewoningen 48,4%

Particuliere huurwoningen 21,2%

Eigen bezit 30,5%

 

Het beleid van de gemeente Amsterdam, de woningcorporaties en andere parijen leidt tot veranderingen in de Amsterdamse woningvoorraad. Er is veel gebouwd, huurwoningen zijn omgezet naar koopwoningen en een omvangrijke stedelijke vernieuwing is uitgevoerd waarbij de kwaliteit van de woningen door sloop en vervanging een enorme impuls gekregen hebben.

 

De veranderingen zijn ingegeven door het feit dat de bevolking van Amsterdam behoefte heeft aan meer woonkwaliteit en doordat de wens om in Amsterdam de wooncarrière voort te zetten gegroeid is. De inkomensverdeling verandert geleidelijk naar meer hoge inkomens en een afnemend aandeel lage inkomens.

Amsterdam is tevens de commerciële hoofdstad van Nederland en een van de belangrijkste financiële centra in Europa. Veel grote Nederlandse instellingen hebben hier hun hoofdkantoor, en 7 van 's werelds top 500 bedrijven, waaronder Philips en ING, zijn gevestigd in de stad. In 2010, werd Amsterdam globaal op de 13e plaats gerangschikt op de kwaliteit van het leven door Mercer. De Amsterdamse effectenbeurs, de oudste beurs ter wereld, is gelegen in het centrum van de stad.

Gelegen in het centrum van de Amsterdamse Zuidas, bevindt zich het World Trade Center Amsterdam. WTC Amsterdam is een dynamische, commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door zo’n driehonderd bedrijven, die veelal internationaal georiënteerd zijn. Met vertegenwoordigers van meer dan dertig nationaliteiten, is het geen uitzondering om in de openbare ruimtes Nederlands, Engels, Russisch, Frans en Japans te horen spreken. Meer dan de helft van de gevestigde bedrijven is immers van buitenlandse afkomst.

Het primaire doel van World Trade Center Amsterdam is het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn. Deze bewezen succesvolle formule deelt WTC Amsterdam met meer dan driehonderd World Trade Centers wereldwijd in 100 landen.

 

De meest bekende toeristische attracties in Amsterdam zoals de grachten, het Rijksmuseum, het Van Gogh museum, de Hermitage, het Anne Frank huis, het Amsterdams museum, de rosse buurt, het Vondelpark, De Dam en de internationale bekende Albert Cuypmarkt trekken jaarlijks meer dan 3.660.000 internationale bezoekers.

 

Openbaar en particulier onderwijs in Amsterdam:

Er zijn twee types internationale school: onafhankelijke internationale scholen (particuliere scholen) en scholen die gedeeltelijk gefinancierd worden door de overheid of gemeente (openbaar / prive-scholen).

Deze laatste, de zogenaamde brede scholen, legt veel veel nadruk op verbinden met de Nederlandse samenleving. Dit geldt ook voor Nederlandse taallessen en activiteiten om de integratie te bevorderen.

Scholen in de regio Amsterdam

Er zijn verschillende onafhankelijke internationale scholen in Amsterdam en omgeving. Klik op link van de school voor meer informatie.

In Amsterdam:

• Amsterdam International Community School (openbaar / privé), http://www.aics.espritscholen.nl/

British School of Amsterdam (privé), http://www.britams.nl/

• De Japanse School van Amsterdam (prive, ondersteund door de Japanse Kamer van Koophandel en

regering), http://www.jsa.nl/dutchenglish/indexe.htm

• Ecole Française d'Amsterdam (privé), http://www.lyceevangogh.nl/

 

Openbaar Vervoer:

Amsterdam heeft een goed openbaar vervoersysteem dat de gehele stad en ook de buitenwijken beslaat.

Het systeem bestaat uit een zowel bovengronds- als ondergronds metrosysteem, een omvangrijk tramnet en een groot busnet waaronder ook nachtbussen en regionale bussen.

U kunt uw reis plannen, bijna van deur tot deur, door de volgende website te gebruiken: http://9292.nl/#