HousingXL Amstelveen

 

Amstelveen

 

 

Amstelveen is een groene gemeente, gelegen in de provincie Noord-Holland ten zuiden van Amsterdam. De gemeente omvat Amstelveen, Bovenkerk, Nes aan de Amstel, Westwijk en het westelijk deel van Ouderkerk aan de Amstel. Op 1 januari 2011 telde Amstelveen 81.8121 inwoners. Hiervan zijn er ruim 10.000 van een niet Nederlandse nationaliteit. Van de bijna 41.000 woningen in Amstelveen is 45% koop, 35% sociale huur en 22% particuliere huur.

De goede bereikbaarheid en de uitstekende verbindingen met Amsterdam, Schiphol en internationale bestemmingen maken Amstelveen een aantrekkelijke plaats om te wonen en te werken.
Amstelveen ligt op enkele kilometers afstand van luchthaven Schiphol. Hierdoor zijn er ook veel bedrijven gevestigd in Amstelveen en ook op Schiphol. Hierdoor heb je veel bedrijventerreinen waar veel internationale bedrijven zich vestigen. Zo heb je Bedrijventerreinen Bovenkerk-Legmeer. Er zijn circa 580 bedrijven gevestigd. Kantorenlocatie Kronenburg, deze is gevestigd in het noorden van Amstelveen. Het studentencomplex Uilenstede maakt hier ook deel van uit. Er zijn ongeveer 120 bedrijven gevestigd. Het betreft vooral bedrijven in de zakelijke en commerciële dienstverlening. Commerce Parc Amstelveen is een modern representatief kantorencomplex direct gelegen aan de Rijksweg A9. Bedrijvenpark Westwijk onderscheidt zich ten opzichte van de gevestigde bedrijventerreinen door zijn unieke opzet qua lay out en vormgeving.

Het bedrijventerrein De Loeten ligt in het uiterste Zuiden van Amstelveen. Dan is er nog bedrijventerrein Amstelveen-Zuid, Kantoorlokatie Brandmeester. In verhouding tot overige gemeenten in de regio zijn er in Amstelveen veel buitenlandse bedrijven gevestigd.

In Amstelveen staan verspreid over de wijken 18 basisscholen: Daarnaast zijn er 2 scholen voor speciaal onderwijs. Tevens is in Amstelveen de International School of Amsterdam (ISA) in Amstelveen gevestigd. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam grenst aan Amstelveen, hierdoor wonen er ook veel studenten in Amstelveen, veelal in de studentenhuizen in Uilenstede.

Ook zijn er in Amstelveen veel natuurparken, te weten Bovenkerkerpolder, De Braak, Broersepark, speelboerderij Elsenhove, Jac.P. Thijssepark, Middelpolder, Ouderkerkerplas en de Amstelveense Poel. De Poel is een onderdeel van het Amsterdamse Bos dat 935 hectare groot is.

Op cultureel gebied heeft Amstelveen genoeg te bieden, zoals het Cobra Museum, Museum Jan van der Togt, Muziekschool en de bibliotheek. Aan podiumkunsten is er de Schouwburg, P60 en het poppentheater. Samen met een bioscoop is dit alles gevestigd in het winkelcentrum "Stadshart Amstelveen". Dit is een overdekt winkelcentrum met meer dan 200 luxe winkels zoals de Bijenkorf, Zara, Guess, Cavallaro Napoli, Pandora, Björn Borg, Triumph en Rituals. Stadshart Amstelveen is prima bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto, en u kunt royaal parkeren.

Amstelveen beschikt over een groot en gevarieerd aanbod aan sportvoorzieningen. Het merendeel van de sportaccommodaties wordt gevormd door de sportvelden: voetbal, hockey, handbal, korfbal, honk- en softbal, rugby en een cricket. Verder is er zwembad de Meerkamp, zijn er diverse sportscholen en is er een oefen wielercircuit. In de omgeving van Amsterdam en Haarlemmermeer zijn er golfbanen te vinden.

De bereikbaarheid van Amstelveen is uitermate goed. Amstelveen is per bus uitstekend bereikbaar. Direct naast het stadshart ligt een groot en modern busstation waar de meeste lijnen langskomen. Met de bussen van de verschillende vervoerders die in Amstelveen actief zijn kun je bestemmingen in Amstelveen, maar ook onder andere Schiphol, Amsterdam en Uithoorn uitstekend bereiken. De bussen rijden in de regio Amstelveen volgens een dienstregeling.

Verder is er vanaf het Amsterdam Centraal Station een 19 kilometer lange metro/sneltramlijn die naar de Westwijk (het uiterste zuiden van Amstelveen) gaat.

Amstelveen beschikt ook over een ziekenhuis, genaamd Ziekenhuis Amstelland.

 

 

Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer is gelegen in de provincie Noord-Holland en ligt vlakbij Amsterdam, luchthaven Schiphol, Hoofddorp, Uithoorn en Amstelveen. In Aalsmeer wonen ruim 30.000 mensen. De gemeente heeft een oppervlakte van 3400 hectare, waarvan de Westeinderplassen circa 1040 ha in beslag nemen (een derde van het Aalsmeerse gebied is water). Op de Westeinder is veel watersport en er zijn vele jachthavens. Los van de watersport, vormen de plassen een waardevol natuurgebied. In de Westeinderplas zijn veel eilanden te vinden. Op de eilanden is plaats voor recreatie en tuinbouw (planten, bloemen en vruchten). Veel eilanden zijn privébezit. Aan de rand van de Westeinderplas is de opvallende watertoren (rijksmonument) van Aalsmeer te vinden.

Aalsmeer is wereldberoemd door de bloementeelt en vooral de bloemenveiling. De veiling - de grootste bloemenveiling ter wereld - is de belangrijkste toeristische trekpleister van Aalsmeer. Naast de bloementeelt is er industrie. Er staat een fabriek van verpakkingsmaterialen en er worden luxe plezierjachten gebouwd.

Aalsmeer is ook bekend van diverse grote televisieshows die Joop van den Ende daar in de televisiestudio's liet uitzenden. Endemol is sinds de jaren '90 gevestigd in één van de oude bloemenveilingen van Aalsmeer in het centrum. Sinds eind 2011 zijn de studio's omgetoverd tot Crown Business Studios Aalsmeer en is ruim 20.000 vierkante meter ingericht als kantoor- en vergaderruimte.

Ook is hier het Crown Theater, het Crown Theater Aalsmeer biedt een zeer gevarieerd programma tijdens het gehele theaterseizoen.

De Historische Tuin Aalsmeer is een unieke belevenis en zeker een bezoek waard. Er wordt een beeld gegeven van de tuinbouw sinds de 17e eeuw: fruitteelt, boomkwekerij, aardbeienteelt, vormcultuur, seringen, buitenbloemen, perkgoed, snijbloemen, potcultuur.

Er worden in Aalsmeer meerdere evenementen georganiseerd die u kunt bijwonen, bijvoorbeeld de kunstroute, bloemencorso of de traditionele Pramenrace.

Aalsmeer ligt onder de rook van Schiphol. De nabijheid van Schiphol heeft een belangrijke invloed op de gemeente. Economisch heeft Aalsmeer veel baat bij de mainportfunctie van de luchthaven. De sierteeltsector kan bijvoorbeeld niet bestaan zonder Schiphol en de luchthaven fungeert als banenmotor voor de gehele regio.

Aalsmeer kent zes wijk/dorpsraden: 'De Dorper', Hornmeer, Kudelstaart, Oost, Stommeer en Uiterweg/Westeinderplassen. Er zijn 8 basisscholen en 2 VMBO opleidingen en een MBO opleiding.

 

 

 

Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. Door de gunstige ligging van Hoofddorp ten opzichte van Schiphol zijn op de bedrijfsterreinen en kantoorparken veel nationale en internationale ondernemingen gevestigd.

Het is een jonge plaats en daardoor zijn er weinig historische gebouwen. Bezienswaardig zijn het Oude Raadhuis dat dienst doet als theater en Schouwburg De Meerse. Het Historisch Museum Haarlemmermeer toont de geschiedenis van de Haarlemmermeer.

Hoofddorp heeft een groot winkelcentrum. Er bevinden zich ruim 300 winkels in het centrum. Grote winkelketens als V&D, H&M, The Sting, Saturn en Primark hebben hier een vestiging. Tevens beschikt Hoofddorp over een groot ziekenhuis "Het Spaarne".