HousingXL Amersfoort

 

Huren op de Utrechtse Heuvelrug

Er valt veel te ontdekken in deze parkachtige woonomgeving! U kunt hier zowel stedelijk als landelijk huren.

Aan de oostkant bevindt zich de kern van de Utrechtse Heuvelrug, deze wordt gekenmerkt door bossen en heidevelden. Wandelend en fietsend is er een natuurlijk reliëf te voelen in dit gebied.

Eveneens kenmerkt de regio zich aan de zuidkant middels de Gelderse Vallei, dit kleinschalige landschap is herkenbaar aan haar weidse akkers, boerenerven, heggen en houtwallen. Afwisselend en veel blijvend groen.

Aan de noordkant verandert het landschap langzaam aan in polder gebied met vele vergezichten. Een geliefde rustplaats in de winter voor vogels en wild.

Maar ook in de steden en dorpen, zoals Amersfoort, Leusden, Zeist, Houten, Baarn, De Bilt, Soestdijk, Rhenen, Leersum, et cetera  is er veel natuur te vinden. Brede lanen met aan weerszijde prachtige bomen die met de verandering van de seizoenen een mooi kleurenspel geven. Eveneens is er veel ruimte voor speelvelden in deze door groen gedomineerde plaatsen.

 

Zorg, welzijn en onderwijs

Van oudsher bevinden zich in deze regio diverse zorginstellingen en streekziekenhuizen zijn dan ook vanuit elk woonlocatie op de Heuvelrug te bereiken. Daarnaast vindt u een goed georganiseerde ouderenzorg, speciale wooneenheden voor gehandicapten et cetera. Een overzicht van organisaties in de zorg en zorginstellingen kunt u terugvinden op de diverse websites van de gemeenten. Vele welzijnsorganisaties zijn er terug te vinden, zoals sportvereniging, woningcorporaties, bewonersgroepen, kerken en allerlei organisaties die bijdragen aan het welbevinden van bewoners.

In de regio zijn scholen terug te vinden, voor lager onderwijs, middelbaar onderwijs, beroepsonderwijs en universiteiten (de Uithof). Internationale scholen vindt u eveneens in de regio.

Veiligheid! De afgelopen jaren is hard gewerkt om de veiligheid en leefbaarheid op de Utrechtse Heuvelrug te vergroten. Met succes, de criminaliteit daalde in deze regio terwijl de bevolkingsomvang sterk toenam. Om die positieve resultaten vast te houden en te versterken is ook de komende periode veiligheid een belangrijke prioriteit voor diverse gemeenten.  De gemeenten hebben als speerpunt de volgende aandachtsgebieden; overlast en verloedering, veelvoorkomende criminaliteit (zoals vandalisme, fietsendiefstal en auto-inbraken), woninginbraken, en bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit.

 

Ondernemen, winkelaanbod en werk

Ondernemen op de Heuvelrug. De omgeving biedt een sterke economie die nodig is voor de bedrijven maar ook voor het welzijn van mensen die hier wonen. De gemeenten vormen een sterke regio waar mensen prettig wonen, werken en recreëren, waar je prettig kunt ondernemen en het milieu wordt gerespecteerd. Diverse plaatsen zoals Amersfoort, Zeist en Houten hebben een regio functie met een uniek winkelaanbod.

 

Toerisme en vrije tijdsbesteding

Wat is er allemaal te doen in deze regio? Natuurlijk zijn er vele vormen van recreatie. Eigenlijk teveel om op te noemen maar we brengen er toch een aantal onder de aandacht: Diverse dierenparken (Amersfoort en Rhenen), speel paradijzen, recreatieparken, eindeloze fietspaden, stadswandelingen, openbare zwembaden, indoor en uitdoor skibanen, theaters, kinderboerderijen, diverse musea, rondleidingen door de oude binnensteden, kastelen, en uitgestrekte wandelgebieden. Kortom te veel om op te noemen en des mooier om er midden in te wonen.

 

Werken en bereikbaarheid van de regio! De Utrechtse heuvelrug ligt centraal in het land. Vanuit hier bent u in een korte tijd in alle delen van het land. Schiphol is snel te bereiken per trein en per auto. De bereikbaarheid is uitstekend en beschikt over een uitstekend netwerk. De A28,A2,A27 en de A12 zijn in de directe omgeving om naar uw bestemming te komen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een goed openbaar vervoer.